Blogs

 • Blogs

  Qysh i ke punët me këta të ATK-së?

  Nisa të punoj si kontabiliste shumë e re në moshë, edhe pse vija nga një familje pa traditë në biznes. Duke qenë se familjarët e mi kishin profesione krejt të tjera, nuk e pata as edhe një person të vetëm ku të mbështetesha për t’u zhvilluar në profesion dhe për të ecur përpara në karrierë.…

  Learn More

 • Blogs

  Qysh i ke punët me këta të ATK-së?

  Nisa të punoj si kontabiliste shumë e re në moshë, edhe pse vija nga një familje pa traditë në biznes. Duke qenë se familjarët e mi kishin profesione krejt të tjera, nuk e pata as edhe një person të vetëm ku të mbështetesha për t’u zhvilluar në profesion dhe për të ecur përpara në karrierë.…

  Learn More

 • Blogs

  Një Shembull i Suksesit në Ndërtimin e Biznesit me Ushqime Tradicionale

  Në vitin 2016, në Prishtinë, u themelua Flizza. Kjo kompani u themelua nga një njeri i talentuar me një vizion të qartë. Ky është Skenderi, i cili vendosi të shpërblejë zakonet dhe ushqimet e trashëgimisë së tij me një frymë të re dhe inovacion. Skenderi kishte një ide të thjeshtë por të fuqishme: të rikthejë…

  Learn More

 • Blogs

  5 Gabimet që i bëjnë të rinjtë ndërmarrës kur themelojnë një biznes

  Në kohën kur ndërmarrjet e reja po bëhen gjithnjë e më të zakonshme, është e rëndësishme që ata që kërkojnë të nisin një biznes të kenë një qasje të përgatitur dhe të informuar. Në përpjekjen për të arritur sukses, ndërmarrësit e rinj janë shpesh të ekspozuar ndaj disa gabimeve të zakonshme që mund të kenë…

  Learn More

 • Blogs

  Shkathtësitë e nevojshme për të qenë një kontabilist i suksesshëm

  Kontabilisti ka një rol të rëndësishëm për të mbikëqyrur, analizuar dhe raportuar të dhëna financiare të një organizate. Për të arritur sukses në këtë fushë, është e nevojshme të keni një set të shkathtësive të veçanta. Në këtë blog, do të shqyrtojmë disa nga shkathtësitë kyçe që duhet të keni për të qenë një kontabilist…

  Learn More

 • Blogs

  Fenomeni “Bunrout”  tek kontabilistët dhe auditorët: Zbulimi i presionit pas numrave

  Në mjedisin e biznesit të sotëm, ku ritmi është shumë i shpejtë dhe kërkesat janë të larta, roli i auditorëve dhe kontabilisteve është më i rëndësishëm se kurrë. Këta profesionistë luajnë një rol  kyç në raportimin financiar, përmbushjen e rregullave ligjore dhe përgatitjen e deklaratave tatimore dhe shumë përgjegjesi të tjera. Megjithatë, pas skenave, presioni…

  Learn More

en_USEnglish